Fantasy

Fantasyligor är alltid på tapeten såhär års. De stora fotbollsligorna drar igång och de USA-baserade ligorna drar snart igång. Fantasysport är populärt i Europa men i USA är det närmast religion. Fantasy Football är till och med så stort att man har baserat en tv-serie på fenomenet.

Om du inte vet hur fantasysport fungerar så går det ut på att du ska plocka ut ett lag från spelare i en liga. Du anmäler ditt lag till en liga och spelarna får sedan poäng beroende på hur de spelar. Det lag som samlar ihop flest poäng vinner sedan ligan. Hur länge en liga pågår varierar kraftigt. I Sverige är det mest populära fantasyspelet det som arrangeras av Sportbladet.  Sportbladet Manager baseras på Premier League och deltagarna får en budget att köpa ett lag för. Du kan ställa upp med flera olika lag och tävla i sportbladets huvudtävling eller i privata ligor mot vänner och bekanta. Priset i Sportbladets huvudtävling brukar vara en cool sportresa.

Den största skillnaden mellan fantasyligor som baseras på europeisk fotboll och de ligor som baseras på NFL, NBA och NHL är att inom europafotbollen så får du en budget att köpa spelare för medan du i de amerikanska ligorna får drafta ditt lag.

En draft går till på så sätt att alla i en liga väljer spelare efter varandra. Det här betyder att inga lag kan ha samma spelare, vilket är väldigt kul.

ESPN och Draftkings.com är två bra exempel på arrangörer av fantasysport. Draftkings är lite speciella eftersom de är ledande inom fantasysport för pengar. De erbjuder ligor som har ett inköp och prisstruktur. Inköpen varierar kraftigt och många av ligorna har adderade prissummor. Är du duktig på att ta ut dina fantasylag så kan det här vara ett väldigt bra tips då det finns en bra möjlighet till att tjäna pengar här.